ایمپلنتهای دندانی به عنوان یک روش معتبر برای جایگزینی دندانهای از دست رفته و بهبود کیفیت زندگی افراد شناخته میشوند. اما موضوعی که مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرد، هزینه ایمپلنت دندان است. در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر بر هزینه ایمپلنت دندان و چگونگی مراحل انجام ایمپلنت دندان پرداخته خواهد شد.
عوامل موثر در هزینه ایمپلنت دندان
هزینه ایمپلنت دندان ممکن است متغیر باشد و به عوامل متعددی بستگی داشته باشد، از جمله مکان محلی که ایمپلنت دندان انجام میشود، تعداد دندانهای مورد نیاز، نوع مواد و تکنولوژی مورد استفاده، تخصص و تجربه دندانپزشک، و میزان تهیه و نصب ایمپلنتها. همچنین، هزینههای جانبی مانند تصویربرداری و مراقبت پس از عمل نیز ممکن است به هزینه کل ایمپلنت دندان اضافه شود.
- هزینه ایمپلنت اصلی: این شامل هزینه ایمپلنت دندان و متریالهای مورد استفاده برای کاشت آن میشود.
- ساخت روکش: قسمتی از هزینه مربوط به ساخت روکش دندانی است که به ایمپلنت متصل میشود. کیفیت روکشهای ایمپلنت و موادی که برای ساخت آن استفاده میشود تاثیر مستقیمی بر روی هزینه کاشت ایمپلنت خواهد داشت. به طور قطع هر چه کیفیت روکش ایمپلنت بیشتر باشد میتواند از مقاومت و استحکام بالاتری در برابر آسیب و یا ضربه برخوردار باشد. از این رو هزینه بالاتری نیز برای ایملنت دندان دریافت میشود.
- تعداد ایمپلنتها: تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز برای هر بیمار تأثیر مستقیمی بر هزینه دارد.
- جنس متریال مورد استفاده در ایمپلنت: انتخاب متریالهای با کیفیت و مطابق با استانداردها میتواند هزینه را افزایش دهد.
- قیمت جراحی پیوند استخوان: اگر لثه شما برای پذیرش ایمپلنت کافی مقاومت ندارد، پیوند استخوان ممکن است لازم باشد. هزینه این جراحی نیز به هزینه کل ایمپلنت افزوده میشود
- محل جغرافیایی کلینیک: هزینههای دندانپزشکی معمولاً بر اساس موقعیت جغرافیایی متفاوت است. مناطق مختلف شهری و روستایی ممکن است هزینههای مختلفی داشته باشند.
همچنین، تجهیزات پیشرفته و تخصص دندانپزشک نیز تأثیر زیادی بر هزینه کل دارند. بنابراین، تعداد ایمپلنتها، تعداد روکشها و جنس آنها نیز در تخمین قیمت نهایی ایمپلنت دندان بسیار حیاتی هست.
پیوند استخوان و سینوس لیفت
گاهی ممکن است لثه مقاومت لازم برای پذیرش ایمپلنت را نداشته باشد. در این صورت قبل از اقدام به ایمپلنت دندان بایستی جراحی پیوند اسخوان انجام بدهید که این نیز روی قیمت ایمپلنت دندان موثر است.
هزینه ایمپلنت با بیمه چقدر است ؟
اگر می خواهید هزینه ایمپلنت دندان را کاهش دهید بهتر است از بیمه استفاده کنید. برخی از بیمه ها هزینه ایمپلنت دندان را پوشش می دهند و همچنین از نظر قیمت ایمپلنت دندان با بیمه نیز برخی مبلغ بیشتر و یا کمتری را تحت پوشش دارند. سقف پوشش قیمت ایمپلنت با بیمه از 2 میلیون تا 20 میلیون تومان می باشد.
آیا ایمپلنت ارزان ارزشش را دارد؟
خیر به هیچ عنوان صرف هزینه اندک برای ایمپلنت های بی کیفیت و ارزان کار درستی نیست. احتمال عفونت فک و شکست کاشت چنین ایمپلنت هایی بسیار بسیار زیاد است.
ایمپلنت دندان سرمایه گذاری در سلامت دهان
در ابتدا، ایمپلنت دندان ممکن است به نظر بیاید که هزینه زیادی دارد و برای بسیاری از افراد، قیمت آن ممکن است قابل قبول نباشد، به ویژه زمانی که با روشهای دیگر مانند پروتزها و بریج دندان مقایسه میشود. اما با توجه به نگهداری و تعمیرات دورهای پروتزها و بریجها – که هر 5 تا 10 سال یک بار نیاز به تعویض یا تعمیر دارند، هزینه این ترمیمات ممکن است در طولانیمدت بیشتر از هزینه ایمپلنتها باشد. ایمپلنتها همچنین از آسیب به استخوان فک جلوگیری میکنند، در حالی که پروتزها و بریجها نمیتوانند این کار را انجام دهند. در طول زمان، هنگامی که استخوان فک خراب میشود، شکل صورت شما تغییر میکند و ظاهر شما پیرتر از واقعیت نشان داده خواهد شد. به اضافه، دندانهای باقیمانده شما شروع به لق میکنند، زیرا استخوان فک ساختاری است که ریشه دندانهای شما را در جای خود نگه میدارد. از دست دادن این ساختار به تدریج به از دست دادن دندانهای دیگر منجر خواهد شد نگه داشتن بقیه دندان ها در دهان قیمتی ندارد. بنابراین، شمارا تشویق میکنیم که ایمپلنتهای دندانی را به عنوان یک سرمایهگذاری در بهبود و حفظ سلامت دهان و زیبایی صورت خود در نظر بگیرید، نه به عنوان یک هزینه اضافی.
مراحل انجام ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان به عنوان یک روش جایگزینی دندانی شامل چند مرحله اصلی است که در این مقاله از وب سایت دنتاک به بررسی پروسه درمانی ایمپلنت برای شما همراهان گرامی وب سایت دنتاک میپردازیم:
مشاوره و ارزیابی اولیه
-
- این مرحله با ملاقات اولیه با دندانپزشک شروع میشود.
- پزشک اطلاعات کاملی از وضعیت دندانها و فکهای بیمار جمعآوری میکند.
- بیمار اهداف خود از ایمپلنتها را با پزشک مطرح میکند.
برنامهریزی و تصویربرداری
-
- از تصاویر پانوراما و رادیوگرافی دهان برای تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت دهان استفاده میشود.
- تصاویر به پزشک اطلاعاتی در مورد ضخامت استخوان، مکان مناسب برای ایمپلنت، و مشکلات دندانی میدهند.
جراحی ایمپلنت
-
- در این مرحله، ایمپلنتها به استخوان فک یا فکین اضافه میشوند.
- جراحی ممکن است با محلی یا عمومی برگزار شود.
- پس از جراحی، بیمار نیاز به مراقبتهای پس از عمل دارد تا به بهبودی سریعتر برسد.
مرحله ترمیمی (استخوانپزشکی)
-
- بعد از جراحی ایمپلنت، زمانی باید صبر کرد تا استخوان به ایمپلنت متصل شود. این مرحله به طولانیترین قسمت فرآیند معروف است.
تعویض
-
- پس از مرحله ترمیمی و تعدادی مراحل دیگر، ایمپلنتها با پروتز دندانی تعویض میشوند.
- پروتز دندانی سفارشی تهیه میشود تا به بهترین شکل و اندازه مناسب با دندانهای دیگر همسطح باشد.
مراقبت پس از عمل
-
- پس از تعویض پروتز، بیمار باید مراقبتهای دندانی منظم انجام دهد و به توضیحات پزشک عمل کند.
- منظور از مراقبتهای پس از عمل شامل مسواک زدن منظم، استفاده از نخ دندان و ملاقاتهای منظم با پزشک معالج است.
نتیجهگیری
هزینه ایمپلنت دندان متغیر است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. در مقاله “هزینه ایمپلنت دندان” وب سایت دنتاک به بررسی عوامل تعیینکننده هزینه ایمپلنت دندان پرداختیم. عواملی مانند تعداد ایمپلنتها، نوع مواد، محل جغرافیایی کلینیک، تخصص پزشک، و کیفیت روکش ایمپلنت بر روی هزینه ایمپلنت دندان تاثیر کذارند. همچنین به اهمیت سرمایهگذاری در سلامت دهان و زیبایی صورت از طریق ایمپلنت دندان اشاره کردیم که ایمپلنتها به عنوان یک سرمایهگذاری در طولانی مدت در نظر گرفته شوند، نه به عنوان یک هزینه اضافی. برای اطلاعات دقیق تر، مشاوره با یک دندانپزشک متخصص توصیه میشود. برای این منظور میتوانید با دندان پزشکی تخصصی دنتاک در تماس باشید و از امکانات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.